HUB transport rol niet geïnstalleerd tijdens Exchange 2010 installatie

Sinds Exchange 2007 SP1 wordt het gebruik van IPv6 voor mail ondersteund.
IPv6 is de opvolger van IPv4. In meeste omgevingen wordt nog steeds alleen IPv4 gebruikt. De beheerorganisatie kan er op dat moment voor kiezen om IPv6 als protocol op de interface uit te schakelen:

Tijdens de installatie van Exchange kan dit de nodige problemen opleveren.
Als een Exchange installatie 2007 SP1 of nieuwer wordt uitgevoerd kan de setup de HUB transport rol niet goed installeren. De setup geeft de volgende foutmelding weer:

Hub Transport Role
Failed

Error:
The following error was generated when “$error.Clear();
          if ($RoleStartTransportService)
          {
                start-SetupService -ServiceName MSExchangeTransport
          }

        ” was run: “Service ‘MSExchangeTransport’ failed to reach status ‘Running’ on this server.”

Service ‘MSExchangeTransport’ failed to reach status ‘Running’ on this server.

Click here for help… http://technet.microsoft.com/en-US/library/ms.exch.err.default(EXCHG.141).aspx?v=14.1.218.11&e=ms.exch.err.Ex88D115&l=0&cl=cp

Elapsed Time: 00:22:21

Als de Services console wordt geopend is te zien dat de Service MSExchangeTransport probeert te starten Starting maar niet de juiste status running krijgt.
Voor dit issue zijn twee oplossingen beschikbaar:

  1. Schakel IPv6 weer in op interface niveau (Aanbevolen)
  2. Schakel IPv6 compleet uit op OS niveau.

Hoe schakel je IPv6 compleet uit op OS niveau: 

  1. Open het register van de server
  2. Open de key: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpip6Parameters
  3. Maak hier een nieuwe waarde aan DWORD (32bit) en noem deze DisabledComponents
  4. Geef deze de waarde 0xffffffff Hexedecimaal of 4294967295 decimaal, sluit het register
  5. Open C:WindowsSystem32DriversEtchosts en verwijder de IPv6 entry, Opslaan en sluiten

Als één van deze twee oplossingen zijn uitgevoerd dient de server opnieuw te worden gestart, na de herstart kan de setup opnieuw worden gedraaid. Hierna komt het probleem niet meer voor.

Ps: Uit eigen ervaring schakel ik meestal IPv6 weer in op interface niveau, er is bijna geen tegenargument te vinden waarom je IPv6 zou uitschakelen.

Free subscription



You may also like...

1 Response

  1. Loe Walter schreef:

    Deze oplossing scheelt me een hoop kopzorgen!
    Als docent ben ik bezig met de voorbereiding van Server 2008 en Exchange 2010 en kwam som wel en dan weer niet dit probleem tegen. Wat ik niet in de gaten had, was dat ik het vinkje bij IPv6 had verwijderd!

    Mijn dank!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *