Het Online Archive openen

Eén van de nieuwe features in Exchange 2010 is de mogelijkheid om een archief mailbox aan te bieden aan gebruikers. Middels policies kan de inhoud van de primaire mailbox automatisch verplaatst worden naar deze mailbox. Naast het automatisch verplaatsen van berichten kan een gebruiker dit ook handmatig doen.

In Exchange 2010 RTM kon deze mailbox alleen geplaatst worden in dezelfde database als de primaire mailbox van de gebruiker. In SP1 is dit aangepast zodat de archief mailbox ook geplaatst kan worden in een aparte database welke bijvoorbeeld geplaatst is op goedkopere storage.

Om toegang tot het archief te krijgen kun je gebruik maken van de volgende clients:

 • Outlook 2007
 • Outlook 2010
 • Outlook Web App (OWA)

De laatste twee clients werkte al direct vanaf dat Exchange 2010 beschikbaar is. Outlook 2007 echter niet, hier is sinds gister een hotfix voor verkrijgbaar.

Middels deze hotfix wordt het mogelijk om de archief mailbox dus ook met Outlook 2007 te openen.

Werkt deze hotfix voor alle Outlook 2007 clients? Nee, om van deze functionaliteit gebruik te maken dien je te beschikken over één van de volgende licenties:

 • Office Ultimate (retail)
 • Office ProPlus (volume license)
 • Office Enterprise (volume license)
 • Outlook Standalone (retail)
 • Outlook Standalone (volume license)

Heb je met Outlook 2007 dezelfde mogelijkheden als Outlook 2010? Nee, niet alle functionaliteiten die in Outlook 2010 aanwezig zijn t.b.v. archiving zullen werken in Outlook 2007. Zo zul je aparte zoekopdrachten uit moeten voeren in zowel de primaire als archive mailbox wanneer je op zoek bent naar een specifiek bericht. Daarnaast zijn er ook beperkte mogelijkheden qua policy gebruik.

Wanneer je liever wacht totdat deze hotfix in een cummulative update (CU) pack zit dan zul je nog even moeten wachten. Naar verwachting zal de CU zeer binnenkort uitgebracht gaan worden.

Free subscriptionYou may also like...

3 Responses

 1. Susan Verwer schreef:

  Hoi Johan,

  Zou je mij ook kunnen vertellen, hoe ik een Online Archief beschikbaar kan maken voor andere gebruikers?

  Heb nu namelijk een extra mailbox gekoppeld, van andere gebruiker, welke ook een Archief heeft, maar deze zie ik niet! Moet ik op het archief van die gebruiker nog mezelf rechten geven of…? Krijg het niet voor elkaar!

  Hoop dat jij mij kunt helpen.

  • Johan schreef:

   Susan,

   Als een gebruiker full access rechten heeft op de primaire mailbox dan worden deze als het goed is ook automatisch ingesteld op de archief mailbox. Kun je aangeven welke client je gebruikt? Outlook 2010 koppelt de mappen waar een gebruiker full access op heeft namelijk automatisch inclusief de archief mailboxen. Dit is wel pas functionaliteit die terug te vinden is in Exchange 2010 SP1.

   Johan

   • Susan Verwer schreef:

    Johan,

    Ik had een Security Group (Universal) Full Access gegeven, waarvan een aantal medewerkers lid zijn, maar dat pakt die dan kennelijk niet.
    Nu heb ik een medewerker, die ook lid is van de Security Group, op gebruikersnaam toegevoegd aan de Full Access lijst, en nu ziet diegene de Online Archive wel.

    Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.