Exchange Room Mailbox verwerkt request niet correct "Hybrid

Tijdens een Proof of Concept van een klein aantal gebruikers van on premise Exchange 2010 SP3 naar Microsoft Office 365 “Wave 15” kwam er tijdens de PoC testen het volgende incident naar voren:

Als een gebruiker een Room Mailbox boekt welke nog on-premise staat dan komt het verzoek tentative in de agenda van de room mailbox te staan terwijl dit voorheen wel werkte.

Als eerste wat ik doe is in dit soort situaties is een check op alle variabelen.

  1. Is de user opgevoerd in de in-policy meeting approval list? ja dat was hij
  2. Werkt de room mailbox wel voor de on-premise users? Ja dat deed hij

Na het nalopen en testen van de werking kwam ik tot de zelfde conclusie, echter door het volgende blog. Echter wordt er hier gesuggereerd om een transport rule aan te maken om dit te corrigeren. In mijn situatie was dit niet wenselijk en heb ik de volgende workaround toegepast.

De oorzaak waarom dit verkeer niet als “internal” gemarkeerd is komt door het feit dat de organization relationship tussen Office 365 en de on permise omgeving anders was geconfigureerd.

Door het volgende commando uit te voeren geef je aan dat al het verkeer vanuit de Office 365 zijde richting de on permise omgeving als internal wordt gezien en dus ook autoaccept toestaat binnen room mailboxen:

Set-RemoteDomain -identity “Hybrid Domain – Domain.onmicrosoft.com” –

Free subscriptionYou may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.